Miejskie Przedszkole nr 60

Jadłospis

Woda  do picia bez gazu dla dzieci dostępna bez ograniczeń/czcionką numerowaną wskazane są alergeny.

 

Do przygotowywania posiłków  używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy, kminek mielony , papryka słodka i wędzona, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa

Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać  śladowe ilości :glutenu, mleka, jaja, soi, selera, gorczycy

 

 

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

22.04.2024

Kajzerka1 z masłem7, pasztet kremowy, papryka zielona, pomidorki koktajlowe, kawa zbożowa7, gruszka

Grochówka( groch, jarzyna) z ziemniakami i kiełbasą 9, makaron pełnoziarnisty z białym serem i masłem1,7, kompot

Rogal1 z masłem7, ser żółty7, rzodkiewka, ogórek konserwowy, kakao7

WTOREK

23.04.2024

Mleko7 z musli1 z rodzynkami, pieczywo mieszane1 z masłem7, pasta kanapkowa z rzodkiewki z jajkiem i szczypiorkiem3,7, ogórek zielony, kawa inka7, banan

 

Zupa kalafiorowa(kalafior, jarzyna, śmietana 30%) z kaszą manną1,7,9, kotlet schabowy1,7, ziemniaki, mizeria z jogurtem naturalnym7, kompot

 

Koktajl malinowo – bananowy7, chałka1 z masłem7

ŚRODA

24.04.2024

Grahamka1 z masłem7, kiełbasa żywiecka, ser wędzony7, pomidor, papryka żółta, kakao7, kiwi

Żurek(żur, jarzyna) z ziemniakami i majerankiem9, curry z kurczaka z zielonym groszkiem i ryżem7, kompot

Budyń waniliowy7 z truskawkami i wafelkiem do lodów1

CZWARTEK

25.04.2024

Chleb cebulowy1 z masłem7, pasta  z makreli z jajkiem i szczypiorkiem3,4,7, ogórek kiszony, papryka czerwona, kawa zbożowa7, sok

 

Zupa cebulowa(jarzyny, śmietana 30%) z zacierką1,7,9, pulpety drobiowe w pomidorowym1,3,7, ziemniaki, surówka wiosenna z kapustą pekińską, ogórkiem zielonym, rzodkiewką i koperkiem, kompot

Bułka mleczna1 z serkiem „Bieluch”7 i musem owocowym, kawa inka7

PIĄTEK

26.04.2024

Zupa mleczna7 z płatkami kukurydzianymi1, francuz1 z masłem7, szynka z kurczaka, szpinak baby, kolorowa papryka, winogrona

Zupa szpinakowa(szpinak, jarzyna, śmietana 30%) z groszkiem ptysiowym1,7,9, duszony filet z morszczuka1,3, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, jabłkiem i pietruszką zieloną, kompot

 

Serek „Danio” waniliowy7 , wafel ryżowy w polewie malinowej