Przedszkole nr 60 w Katowicach
-
-
Kontakt
Przedszkole nr 60
w Katowicach
ul. Gen. J. Hallera 60
40-320 Katowice
woj. śląskieTel: 32 256 92 13e-mail:
Jadłospis
Woda do picia bez gazu dla dzieci dostępna bez ograniczeń/czcionką numerowaną wskazane są alergeny.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy, kminek mielony , papryka słodka i wędzona, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa
Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu, mleka, jaja, soi, selera, gorczycy
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLA NR 60 W KATOWICACH od 02.12.2024 do 06.12.2024
|
PONIEDZIAŁEK |
WTOREK |
ŚRODA |
CZWARTEK |
PIĄTEK |
śniadanie
|
Chleb 5 ziaren z masłem, szynka babuni ,jajko, tarta rzodkiew biała , papryka czerwona konserwowa, herbata owocowa (1,7) |
Pieczywo mieszane, pasta z makreli wędzonej z białym serem, szczypiorkiem, oliwki zielone, kawa zbożowa (1,4,7) |
Mleko z płatkami nesquik, chałka z serkiem bieluch i powidłami. (1,7) |
Bułka kajzerka z masłem, schab pieczony, rolada ustrzycka, rzodkiewka, sałata strzępiasta, kawa inka. (1.7) |
Bułka grahamka z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i śmietaną, pomidorki koktajlowe, kawa zbożowa. (1,3,7) |
owoc |
jabłko |
banan |
gruszka |
Sok 100% naturalny |
mandarynka |
obiad
|
1.Zupa fasolowa z ziemniakami i kiełbasą, (fasola perłowa , kiełbasa, marchew, seler, pietruszka, cebula, czosnek, majeranek) 2.Ryż gotowany na mleku z sosem jogurtowo- truskawkowym, kompot. (ryż, mleko, cukier waniliowy, truskawki, (jogurt grecki) 1,7,9) |
1.Zupa marchewkowa z groszkiem ptysiowym) (marchew, pietruszka, cebula, śmietana 30%) 2. Gulasz duszony z szynki duszony, kluski śląskie, kapusta czerwona gotowana z jabłkiem, kompot |
1.Zupa koperkowa z ryżem (koper, śmietana 30%, warzywa korzeniowe) 2.Makaron kokardki filetem z kurczaka- duszonym, śmietaną, cukinią i szpinakiem, kompot. |
1.Zupa ogórkowa z kaszą pęcak i koperkiem (przecier ogórkowy, śmietana 30%, warzywa korzeniowe) 2.kotlecik drobiowy smażony w panierce sezamowej, ziemniaki, surówka wielowarzywna z jogurtem, kompot. |
1.Zupa jarzynowa z makaronem gwiazdki i zieloną pietruszką. (fasolka szparagowa, brokuł, kalafior, marchew, śmietana 30%) 2.klopsy z filetu morszczuka smażone, (ryba, jajko, bułka, cebula, przyprawy) ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem, kompot. |
podwieczorek |
Rogal, pasztet kremowy, ogórek zielony, zielona cebulka, kawa inka. (1,7) |
Wafle tortowe z dżemem i kajmakiem, mleko. (1,7) |
Kisiel truskawkowy z tartym jabłkiem |
Bułka mleczna z miodem, mleko waniliowe. (1,7) |
Jogurt fantazja z chrupkami, Kinder czekolada . (1,7) |
Woda podawana jest dzieciom do picia między posiłkami. // referent zastrzega sobie prawo zmian w jadłospisie